Verkiezingsprogramma GroenLinks Groningen: ‘Groningen voor iedereen’

Foto: GroenLinks Groningen

GroenLinks Groningen heeft het verkiezingsprogramma ‘Groningen voor iedereen’ gepresenteerd voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Dit werd maandag aangeboden aan lijsttrekker Mirjam Wijnja. “Dit programma is de basis voor de volgende vier jaar. Hierin vind je al onze plannen om Groningen een nog fijnere plek te maken”, aldus Wijnja.

In de aankomende vier jaar wil GroenLinks zich blijven inzetten voor de hele gemeente Groningen. Daarbij ligt volgens de fractie de focus op betaalbare huisvesting, in een fijne en groene omgeving. En lokaal bijdragen aan een eerlijke aanpak van de klimaatcrisis. “Tenslotte zorgen we dat Groningen prettig en veilig is voor iedereen”, aldus GroenLinks. Mirjam Wijnja: “Het is een ambitieus programma, maar we hebben de afgelopen drie jaar laten zien wat we kunnen bereiken. Met die energie gaan we de aankomende jaren door, we durven keuzes te maken, voor nu en voor in de toekomst.”

“Het is echt een programma van onze leden, we hebben er veel tijd en aandacht in gestoken,” aldus Hans-Paul Klijnsma, de voorzitter van de programmacommissie. Het programma is tot stand gekomen door uitgebreide gesprekken binnen de afdeling, met inwoners en maatschappelijke organisaties van buiten de afdeling. Daarbij wordt altijd de vraag gesteld: “Waar staan we nu en waar willen we naar toe?” De antwoorden op die vraag en de plannen die zorgen dat we dat gaan bereiken zijn te vinden in ons programma.

Het programma is beschikbaar in toegankelijk Nederlands, een gesproken versie, een Engelse versie en een versie in Nederlandse Gebarentaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen