Het weer met Piet Paulusma

Foto: Archief De Redactie

Weerman Piet Paulusma waarschuwt in zijn weerbericht voor nevelig weer tot zeer dichte mist. De mist kan het overdag vooral in het westen, zuiden en zuidwesten tot in de middag volhouden.

Overdag wordt het 6 graden in het zuidwesten tot 7 of 8 graden elders. De wind uit west tot zuidwest is zwak of matig. In de avond en in de nacht ontstaat er opnieuw mist tot zeer dichte mist met temperaturen tussen de 1 en 4 graden. Op veel plaatsen is er kans op grondvorst en kan het plaatselijk glad worden.

Ook woensdag is er eerst vooral landinwaarts nog kans op (dichte) mist. Verder is er veel bewolking en mogelijk wat regen met zo’n 4 tot 7 graden. Er waait dan ook een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten tot noordwesten. ’s Avonds en ’s nachts is er kans op buien met mogelijk een winters karakter met hagel en natte sneeuw. De temperatuur zakt dan richting de 1 à 2 graden. Houd rekening met mogelijk grondvorst en gladheid.

Donderdag vallen ook een paar (winterse) buien, maar we zien ook geregeld de zon. Het wordt tussen de 4 en 7 graden. Er waait een matige tot krachtige of harde wind uit noord tot noordwest. ’s Avonds en ’s nachts zakken de temperaturen tot rond het vriespunt. Er is dan ook weer kans op een winterse bui en gladheid.

Op vrijdag gaat het regenen en valt er in het oosten van het land mogelijk wat natte sneeuw. Overdag wordt het zo’n 5 tot 7 graden. Zaterdag en zondag is het overwegend droog, maar wel bewolkt. Het wordt dan zo’n 7 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen