469 nieuwe coronabesmettingen en vier sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 469 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 182 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (59), Het Hogeland (57), Westerkwartier (41), Eemsdelta (25), Stadskanaal (24), Oldambt (23), Westerwolde (17), Veendam (16) en Pekela. Van 18 geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werden vier sterfgevallen gemeld bij het RIVM. Drie personen komen uit de gemeente Groningen en één uit de gemeente Midden-Groningen. Ook werden twee ziekenhuisopnames geregistreerd bij het RIVM. Deze patiënten komen uit de gemeente Groningen en één uit Westerwolde.

Aantal ziekenhuisopnames

Vrijdagochtend lagen 66 coronapatiënten in een ziekenhuis in Groningen. Dat blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk. Daarvan liggen 21 patiënten op de IC.

Ziekenhuizen in Noord-Nederland behandelen gezamenlijk 187 coronapatiënten. Daarvan liggen 55 patiënten op de intensive care. Van buiten de regio komen 23 patiënten. Van hen liggen 15 op een IC.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 15.433 mensen. Dat zijn er 990 minder dan donderdag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 15.202 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 2.472 coronapatiënten, van wie 638 op de IC. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In de ziekenhuizen zijn 186 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdeling. Op de IC’s kwamen er 38 nieuwe patiënten bij.

Afgelopen etmaal werden 61 nieuwe overleden Covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen