520 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 520 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 227 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (59), Westerwolde (46), Oldambt (43), Eemsdelta (36), Het Hogeland (29), Stadskanaal (26), Veendam (20), Midden-Groningen (19) en Pekela (7). Van acht besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus bij het RIVM. Eén persoon uit de gemeente Oldambt is opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal ziekenhuisopnames

In de ziekenhuizen in Groningen zijn 76 coronapatiënten opgenomen. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) maandag. Daarvan liggen 19 personen op de intensive care. Vrijdagochtend lagen er 74 patiënten in het ziekenhuis, waarvan 21 personen op de IC.

De drie noordelijke provincies behandelen gezamenlijk 212 coronapatiënten. Het aantal IC-opnames daalde met één naar 49 coronapatiënten. Het aantal patiënten van buiten de regio daalde met zes patiënten naar 24. Daarvan liggen 12 personen op een IC.

Landelijk

Voor Nederland meldde het RIVM maandag 21.053 nieuwe positief geteste mensen. Dat zijn er 2.073 minder dan zondag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 21.735 positieve tests per dag geregistreerd.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag is iets toegenomen tot 2754. Dat zijn er 62 meer dan zondag, aldus cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares liggen nu 611 coronapatiënten, 13 meer dan zondag. Dat is wel het hoogste aantal sinds 20 mei. Op de verpleegafdelingen worden momenteel 2143 coronapatiënten behandeld, een toename van 49 vergeleken met een dag eerder.

Volgens het instituut werden 34 sterfgevallen door corona gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag vaak lager dan in de rest van de week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen