Directeur Heidi Renkema vertrekt bij Noordelijk Scheepvaartmuseum

Heidi Renkema (l) en Nicolette Bartelink (r)
Heidi Renkema (l) en Nicolette Bartelink (r)
Foto: © Han Santing

Heidi Renkema vertrekt per 1 januari 2022 als directeur van het Noordelijk Scheepvaartmuseum (Museum aan de A). Dat maakte Rob Schuur, voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) donderdag bekend.

Renkema wordt vanaf 1 januari 2022 tijdelijk opgevolgd door Nicolette Bartelink. De RvT zoekt op termijn een vaste directeur-bestuurder.

“Het was een leerzame ervaring om tien maanden mee te mogen helpen met de ontwikkeling van het nieuwe museum”, aldus Renkema. “Ik heb de afgelopen tijd echter gemerkt dat ik mijn energie liever uit creatieve projecten haal en minder uit het zakelijke leiderschap.”

Tijdelijke opvolger Bartelink was eerder als kwartiermaker verantwoordelijk voor het plan van aanpak voor het nieuwe museum.

Schuur: “met Nicolette halen we een bekende, ervaren, krachtige leider in huis met een scherp oog voor de strategische belangen en relaties.”

Museum aan de A

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum wordt het Museum aan de A; een nieuw en vernieuwend museum over de rijke Groninger geschiedenis dat samen met de andere musea in provincie en Stad het verhaal van Groningen vertelt. Vanaf 2024 is het deels middeleeuws museumcomplex omgevormd tot splinternieuw museum over de rijke Groninger geschiedenis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen