Ruim 200 schademeldingen na beving bij Garrelsweer

Foto: Google Maps

In totaal 204 schademeldingen zijn dinsdag binnengekomen tot 16.00 uur. Dat meldt het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Ook werden er 8 meldingen van een mogelijk acuut onveilige situatie (AOS) gedaan.

Vier meldingen van acuut onveilige situaties komen uit de gemeente Groningen, drie uit de gemeente Eemsdelta en één melding kwam uit de gemeente Midden-Groningen. Er zijn zes inspecties uitgevoerd. Bij een melding waren maatregelen nodig, bij een melding volgt nog een nadere inspectie

Van de 204 schademeldingen kwamen er 160 uit het het effectgebied van de beving van Garrelsweer. De meeste meldingen komen uit de stad Groningen, Bedum, Winsum en Appingedam. Anders krijgt het IMG gemiddeld ongeveer 81 schademeldingen per dag uit dat gebied.

Deze dag kwamen meer meldingen binnen via het digitale aanvraagportaal, maar ook werd er vaker gebeld met een medewerker van het Serviceloket. Er kwamen ruim 240 telefoontjes binnen, zeker 100 meer dan gemiddeld. “Vrijwel iedereen kon snel te woord worden gestaan. Sommige mensen wilden hun verhaal even kwijt, anderen wilden meer informatie of hulp bij het doen van een schademelding of AOS-melding”, aldus het IMG.

Van de nieuwe aanvragen kozen 141 melders voor afhandeling via de maatwerkprocedure. De andere 63 schademelders accepteerden een vaste vergoeding van 5000 euro om de schade mee af te handelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen