60 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 60 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 20 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (9), Midden-Groningen en Stadskanaal (7), Het Hogeland en Eemsdelta (4), Oldambt en Westerwolde (3). In de gemeente Pekela werden geen besmettingen geregistreerd.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 5.331 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal zes sterfgevallen door corona gemeld.

In de ziekenhuizen is het aantal coronapatiënten opgelopen tot bijna 800. In totaal liggen 796 patiënten vanwege covid-19 in het ziekenhuis. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag. In de afgelopen 24 uur werden er 73 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic’s werden 19 nieuwe patiënten opgenomen.

Lees ook: De Jonge: kabinet beraadt zich op aanvullende coronamaatregelen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen