Inschrijving 21ste Provinciale Vrijwilligersprijs gestart

Winaars van vorig jaar, 2020.
Winaars van vorig jaar, 2020.
Foto: Provincie Groningen

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is op 1 september gestart. De provincie Groningen waardeert het vrijwilligerswerk dit jaar voor de 21ste keer met vier prijzen van ieder 3.000 euro.

De prijzen zijn te winnen in de categorieën zorg, leefbaarheid, jeugd, sport en cultuur, meldt de provincie. De prijzen zijn bedoeld voor organisaties en initiatieven die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Bijvoorbeeld organisaties en initiatieven die het dorp of de wijk mooier en beter maken, maatschappelijk betrokken sportverenigingen, actieve jongerenorganisaties, de onmisbare zorgvrijwilligers of aansprekende culturele organisaties. De Groninger vrijwilligers zijn overal te vinden.

“Door de belangeloze inzet ontmoeten vrijwilligers vaak andere mensen. Hierdoor ontstaan contacten met personen en mede-vrijwilligers die anders misschien niet hadden plaatsgevonden. Deze netwerken zijn enorm belangrijk voor de inwoners van onze provincie”, aldus gedeputeerde Tjeerd van Dekken. “Met de jaarlijkse Provinciale Vrijwilligersprijzen waarderen wij de geweldige inzet van vrijwilligersorganisaties- of initiatieven”.

Inschrijven tot 1 oktober 2021

Een vrijwilligersorganisatie of -initiatief aanmelden kan tot 1 oktober 2021 via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs. De jury selecteert vervolgens per categorie 2 genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Groningers kunnen stemmen op de genomineerden van 15 tot en met 31 oktober 2021.

De uitreiking van de prijzen is op dinsdag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen