GroenLinks wil vaker groen licht voor fietsers

Foto: Google Maps

Om de doorstroom op Groningse fietspaden te verbeteren wil GroenLinks dat fietsers vaker groen licht krijgen. De partij dient hier woensdag samen met andere partijen in de gemeenteraad een motie over in.

Op veel kruispunten in Groningen hebben fietsers tegelijkertijd groen licht. Volgens het plan van GroenLinks moeten op deze plekken fietsers niet één, maar twee keer per cyclus groen licht krijgen. Dit verbetert de doorstroom voor fietsers en maakt sommige oversteken ook minder druk.

Raadslid Benni Leemhuis: “Groningen is natuurlijk een fietsstad, dus daarom moeten we blijven kijken hoe we fietsen hier aangenamer kunnen maken. Ik hoor nu vaak van mensen dat ze lang moeten wachten op drukke kruispunten. Dat is natuurlijk vooral hinderlijk als het regent of bijvoorbeeld erg koud is. Maar ook bij mooi weer en je haast hebt wil je wil dan liever doorfietsen.”

De fractie van GroenLinks is daarnaast van mening dat deze maatregel een goed voorschot is op de nieuwe Mobiliteitsvisie van de gemeente. Hierin heeft fietsen nog meer een centrale positie. “Zo geeft Groningen zowel letterlijk al figuurlijk groen licht aan fietsers,” aldus Leemhuis.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen