13 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 13 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 8 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Veendam (3) en Westerwolde (2). In de overige gemeenten werden geen nieuwe positieve coronatesten geregistreerd.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend twee patiënten op een verpleegafdeling in het ziekenhuis. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Er ligt niemand meer op een intensive care-afdeling in Groningen met corona.

In Friesland lagen vrijdagochtend nog drie patiënten in het ziekenhuis, waarvan twee op de intensive care. In Drenthe ligt nog één patiënt op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Van de opgenomen patiënten liggen twee patiënten van buiten de regio in de noordelijke ziekenhuizen, waarvan één op de intensive care.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 659 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 47 minder dan donderdag. Gemiddeld daalt het aantal nieuwe positieve coronatests, in de afgelopen week werden gemiddeld 675 positieve tests geregistreerd.

In de ziekenhuizen nam de bezetting ook af. Er liggen nog 363 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 147 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 5. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen