Opnieuw NL-Alert controlebericht deze maandag

Foto: Archief De Redactie

Vandaag, maandag 7 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat de omgeving waarschuwt en informeert bij noodsituaties.

Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel. De overheid waarschuwt dat het NL-Alert controlebericht luid kan binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

Veiligheidsregio’s zetten NL-Alert in bij noodsituaties waarbij direct handelen noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld bij een giftige rookwolk of een grote natuurbrand in een wandelgebied.

Mensen ontvangen een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder NL-Alert bericht staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je informatie en updates kunt vinden.

Hoe werkt NL-Alert

Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Daarvoor hoef je niets te doen. Wanneer je een NL-Alert op je mobiel ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Let op: NL-Alert kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen