Aangevaren Gerrit Krolbrug zondagochtend uit water getakeld

Het aangevaren brugdeel van de Gerrit Krolbrug zal zondagochtend rond 7.00 uur uit het van Starkenborghkanaal getakeld worden. Dat heeft Rijkswaterstaat laten weten.

Zaterdagmiddag en -avond wordt begonnen met het opbouwen van de kranen. Zondagochtend wordt het kapotte brugdeel op ene ponton gehesen.

De brug werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangevaren door het binnenvaartschip Bodensee en raakte zwaar beschadigd.

De vaarweg is gestremd en de brug is afgesloten voor het verkeer, voetgangers en fietsers. Het doel is dat scheepvaart zo snel mogelijk weer door kan gaan. Ook wordt onderzocht of de fietsers en voetgangers zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van de naastgelegen loopbruggen.

Er kwam veel publiek kijken naar de kapotte brug.

Een eerste onderzoek naar de aanvaring van de Gerrit Krolbrug is volgens de politie afgerond. Daaruit is gebleken dat er geen technische mankementen aan het schip waren. De schipper was niet onder invloed van alcohol of drugs ten tijde van de aanvaring. Tegen de schipper, een 59-jarige man uit Tsjechië, is proces-verbaal opgemaakt wegens geen goed zeemanschap. De komende dagen zullen nog nadere onderzoeken en verhoren duidelijk moeten maken of de schipper nog meer ten laste wordt gelegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen