Gemeente verbiedt Culinaire 4 Mijl, Frituurloop en Lentebiertocht in huidige vorm

Foto: Publiek Domein

De Culinaire 4 Mijl, de Frituurloop en de Lentebiertocht mogen niet meer doorgaan. De organisaties hebben een mail van de gemeente ontvangen met de de mededeling dat deze evenementen niet meer zijn toegestaan in de huidige vorm. Dat meldt Stadsblog Sikkom vrijdagmiddag.

Afgelopen weekend vond de eerste editie van de Culinaire 4 Mijl en de Frituurloop plaats. Komend weekend staan de evenementen nog op de planning, maar de geplande evenementen voor het volgende weekend, 13 en 14 maart, en de Lentebiertocht langs verschillende kroegen en brouwerijen van 21 maart mogen in de huidige vorm niet doorgaan.

Bij horecabedrijven zijn volgens de gemeente verschillende overtredingen geconstateerd. “De horecamaatregelen zijn niet te hanteren met de organisatie van een dergelijk event”. Zoals het verstrekken van alcohol in geopende verpakkingen, want dat wordt niet gezien als afhalen . Ook is het niet toegestaan om alcohol te nuttigen op straat in het centrum.”Ook komende weekenden treden we daartegen op”, aldus de gemeente in de mail naar de organisatoren.’’

Deze evenementen zijn volgens de gemeente niet toegestaan, omdat de coronamaatregelen niet gehandhaafd kunnen worden.

In andere steden als Amsterdam en Utrecht gaan de evenementen wel door.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen