164 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de provincie Groningen zijn 164 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 34 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (30), Westerkwartier (20), Veendam (16), Stadskanaal, Westerwolde en Oldambt (14), Eemsdelta en Het Hogeland (10) en Pekela (2).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén patiënt uit de gemeente Midden-Groningen is opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 54 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 19 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Op de verpleegafdelingen daalde het aantal opnames van coronapatiënten van 46 naar 35. Op de Groningse IC’s daalde het aantal patiënten sinds maandag van 20 naar 19.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 153 coronapatiënten, waarvan 47 op een IC. In totaal zijn 18 van de in het noorden opgenomen patiënten afkomstig van buiten de regio, waarvan 11 patiënten op een noordelijke IC liggen. Dat is een flinke daling ten opzichte van de 32 patiënten van vorige week.

Landelijk

Het RIVM registreerde in het afgelopen etmaal 4.385 positieve coronatests geregistreerd. Bij het RIVM werden ook 66 sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Het overlijden van een coronapatiënt wordt soms pas later doorgegeven.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1904 mensen met corona in het ziekenhuis, gisteren waren dat er 1952, van wie 534 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen