138 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Arek Socha from Pixabay

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 138 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 36 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (21), Westerkwartier(16), Westerwolde (15), Het Hogeland (14), Oldambt (9), Eemsdelta (8), Stadskanaal (7), Pekela en Veendam (5) en twee besmettingen vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Drie personen zijn opgenomen in het ziekenhuis, vanuit Midden-Groningen, Oldambt en Westerwolde.

Landelijk

Het RIVM registreerde in het afgelopen etmaal 3.963 positieve coronatests geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen zijn opgeteld 27.500 positieve tests doorgegeven aan het RIVM. Het aantal besmettingen zou in de komende weken wel weer kunnen gaan toenemen doordat de Britse variant zich verder verspreidt, vreest het RIVM.

Het RIVM registreerde ook 48 sterfgevallen. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Het overlijden van een coronapatiënt wordt soms pas later doorgegeven.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is zondag ongeveer gelijk gebleven. In totaal zijn nu 1980 patiënten met Covid-19 opgenomen, van wie 535 patiënten op de ic, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen 1445 patiënten met Covid-19, 9 meer dan een dag eerder. Het LCPS heeft 13 patiënten naar een andere regio verplaatst, van wie er 2 op de ic liggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen