97 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: PixxlTeufel via Pixabay

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 97 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 19 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (17), Westerkwartier en Pekela (12), Westerwolde (11), Oldambt (7), Eemsdelta (6), Veendam (4) en Stadskanaal (3).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Wel werden twee patiënten opgenomen in het ziekenhuis vanuit de gemeente Het Hogeland en Oldambt.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft dalen. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 3.714 nieuwe positieve tests geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er 497 minder dan gisteren.

Bij het RIVM werden 40 overleden covid-patiënten gemeld. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in die 24 uur zijn gestorven.

In de afgelopen zeven dagen zijn 29.887 besmettingen vastgesteld. Dat komt neer op 4270 positieve tests per etmaal. Dat gemiddelde daalt al een tijd.

Er liggen nu 2219 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 646 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen