Update: Sluiting van instanties en afgelaste voorstellingen

Foto: De Redactie

Door de verwachte weersvoorspellingen sluiten veel instanties eerder de deuren en worden voorstellingen afgelast.

Helga van Leur waarschuwt: “Het regent ijs”! Pas voor vallende brokstukken in het noordoosten.

De VID meldt dat de ijzel vanaf 16.00 uur verwacht.

Qbuzz adviseert geen nieuwe reis te starten en indien mogelijk eerder naar huis te gaan, omdat er niet gegarandeerd kan worden dat de hele dag doorgereden kan worden.

Hieronder een overzicht:

Provinciehuis sluit om 13.30 uur de deuren.

De Rijksuniversiteit: Colleges eindigen uiterlijk om 16.00 uur en gebouwen dicht om 16.00 uur, behalve het Academiegebouw sluit om 18.00 uur.
De Universiteitsbibliotheek is normaal geopend.

VRIJDAG: Vanmiddag en vanavond zijn er geen lessen en cursussen. Alle locaties sluiten om 15.00 uur.

Martiniplaza meldt: De voorstelling ‘I Amhali’ van vanavond wordt vanwege de weersomstandigheden verplaatst naar aanstaande zondag 10 januari om 20:00 uur.

De Oosterpoort meldt: Vanwege weersomstandigheden vervaltHet Nieuwjaarsconcert van het NNO vanavond vervalt vanwege de weersomstandigheden. Er is geen vervangende datum.

Gemeente Groningen: Op donderdag 7 januari zijn de loketten in de Kreupelstraat open tot 16.00 uur. De avondopenstelling tussen 16.00 en 19.00 uur vervalt daar.

Dit heeft te maken met de weersverwachting. Burgerzaken belt alle klanten af die vandaag tussen 16.00 en 19.00 uur een afspraak hebben. De loketten in Lewenborg en het Martini Ziekenhuis zijn vandaag weer open.

De verwachting is dat de loketten aan de Kreupelstraat, Lewenborg en het Martiniziekenhuis vrijdag 8 januari normaal zijn geopend.

Bij het Klanten Contact Centrum van de gemeente is het drukker dan normaal. Bellers moeten daarom rekening houden met eventueel een langere wachttijd aan de telefoon. Ook is het druk via sociale media.

De telefoonlijnen zijn donderdagmiddag om 16.00 uur gesloten.

Vanaf vrijdag weer afvalinzameling waar mogelijk, meldt de gemeente. In tegenstelling tot eerdere berichten haalt de gemeente vanaf vrijdag 8 januari weer afval op.

Het afval wordt overal in de stad opgehaald, behalve in de straten waar het nog te glad is om veilig te kunnen legen.

Scholen in Groningen

Alle openbare en christelijk basisscholen en openbare en christelijke voortgezet onderwijs scholen in Groningen zijn morgen weer geopend. Dat meldt O2G2 via Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden