145 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 145 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag. Dat zijn er 27 minder.

In de gemeente Groningen werden 41 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (20), Oldambt (18), Eemsdelta en Het Hogeland (16), Veendam (10), Westerkwartier (9), Stadskanaal (8), Westerwolde (5), en Pekela (2).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld bij het RIVM. Eén inwoner van de gemeente Eemsdelta werd opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM werden tot 10.00 uur zondagochtend 6.657 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 726 minder dan gisteren. Bij het RIVM werden 54 overleden covid-patiënten gemeld. Deze personen overleden niet allen in de afgelopen 24 uur. Deze informatie komt vaak met vertraging binnen.

Er liggen nu 2.561 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 711 op de IC , meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 187 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, dat zijn 54 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 25 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden