Achtendertig nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

Foto: De Redactie

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag achtendertig personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt zondagmiddag uit de gepubliceerde cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Volgens het RIVM werden in de afgelopen 24 uur in de gemeente 16,3 personen op de 100.000 inwoners positief getest. Dat is hoger dan de 12,9 van zaterdag

In totaal zijn sinds zaterdag 54 nieuwe besmettingen vastgesteld in de provincie. In de gemeente Het Hogeland zijn vier besmettingen vastgesteld, in Midden-Groningen en Appingedam zijn ieder twee besmettingen, in Stadskanaal en Westerkwartier zijn ieder drie besmettingen en in Oldambt één vastgesteld. Van één besmetting is niet bekend in welke gemeente de persoon woont.

In Groningen zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames en nieuwe sterfgevallen gemeld. Het aantal besmettingen stijgt in de provincie zowel als in de gemeente Groningen.

Sinds de persconferentie vrijdagavond zijn de veiligheidsregio’s ingedeeld op risiconiveaus. Groningen is ingedeeld in 1, waakzaam. De oproep vrijdagavond was de basisregels te hanteren.

Landelijk

Zondag werden landelijk iets minder besmettingen gemeld. Bij het RIVM werden tot 10.00 uur zondagochtend 1.849 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er iets minder dan zaterdag, toen 1897 nieuwe positieve tests werden gemeld. Vorig weekend schommelde dat aantal rond de 1200.

Het aantal bij het RIVM gemelde ziekenhuisopnames en doden blijft nog relatief laag. Het aantal nieuwe opnames bedroeg 20 en er waren vier nieuwe sterfgevallen. Het aantal ziekenhuisopnames vertoont wel een stijgende lijn. Gisteren werden 33 mensen opgenomen, een aantal dat sinds 19 mei niet meer werd waargenomen.

Er lagen gisteren 327 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 67 op de intensive care. Dat is een forse stijging ten opzichte van een week eerder. Toen lagen er 175 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 37 op de IC.

De meeste besmettingen zijn opnieuw in Amsterdam, met in totaal 285 besmettingen. De hoofdstad wordt gevolgd door Den Haag (181) en Rotterdam (108).

Vanaf 18.00 uur gelden de nieuwe coronamaatregelen in de Randstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen