Samenwerkingsconvenant Kids First Cop en Natuurmonumenten

Foto: Natuurmonumenten

Kinderen van buitenschoolse opvang Kids First de Gravenburger gaan vandaag, maandag 23 september met boswachter Bart Zwiers op pad met een sporenkaart. Samen gaan zij in de natuur rondom deze opvanglocatie op zoek naar dierensporen.

De reden voor deze activiteit is de ondertekening maandag van een samenwerkingsconvenant tussen Natuurmonumenten en Kids First Cop Groep.

Samenwerkingsconvenant

Natuurmonumenten en Kids First COP groep gaan samenwerken op projectmatige basis met als insteek een duurzame samenwerking te ontwikkelen. Zij willen er zo samen voor zorgen dat kinderen en ouders zich bewust worden van alles wat de natuur ons brengt en hopelijk blijft brengen.

Door gebruik te maken van elkaars expertise en netwerk hopen beide organisaties elkaar te versterken. Gezamenlijk streven zij ernaar dat zo veel mogelijk kinderen ontdekken hoe zij de natuur en dieren kunnen helpen.

Gezamenlijke activiteiten

De organisaties gaan bijvoorbeeld gezamenlijke activiteiten organiseren voor kinderen van 0-12 jaar zoals de jaarlijkse Modderdag maar ook bezoekjes van vrijwilligers van Natuurmonumenten aan verschillende kinderopvanglocaties worden vastgelegd. Ook zal Natuurmonumenten de pedagogisch medewerkers van Kids First COP groep op de hoogte brengen van hun campagnes om ze zo te enthousiasmeren. Daarnaast neemt Kids First COP groep per jaar 25 OERRR-abonnementen om te verdelen onder de opvanglocaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen