Studenten Alfa-college organiseren fashionshow

Foto: Alfa-college

Studenten van de opleiding Specialist mode/maatkleding van het Alfa-college organiseren ter afsluiting van het schooljaar de Fashionshow. Het modespektakel wordt gehouden op donderdag 27 juni in de Mediacentrale in Groningen.

De derdejaarsstudenten van het Alfa-college regelen alles zelf; van de organisatie en de communicatie tot de sponsoring en catering. Ook het thema Lift off is door de derdejaars bedacht.

Student Marieke Faber: “Lift off is een metafoor voor onze toekomst. De afgelopen drie jaar hebben wij ons voorbereid op deze modeshow, maar zijn ook benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen. Zijn het andere planeten of zullen wij tussen de sterren gaan reizen. Wie zal het zeggen.”

Kledingstukken

Studenten uit alle leerjaren van Alfa-college presenteren hun kledingstukken. Zo tonen de eerstejaars Specialist mode/maatkleding een blouse, jas of jurk. Naaitechnische onderdelen als een mouw of kraag staan hierbij centraal.

Voor de eerstejaars van de nieuwe opleiding Junior stylist was de opdracht net iets anders. Deze creaties moeten een duidelijk statement maken en over de top zijn.

De tweedejaars laten een minicollectie zien

Eindcollectie derdejaars

De derdejaars studenten hebben voor hun afstuderen zelfstandig een collectie gemaakt. Zij schitteren in de Mediacentrale in hun eindcollectie bestaande uit zes tot twaalf outfits. Voor de collectie moest een kleurenpalet, themawoord en een ontwerper gekozen worden.

Derdejaarsstudent Shaznay Tauran: “Voor deze show heb ik onder andere een colbert, broek en jumpsuit gemaakt. Ik ben geïnspireerd door modeontwerper Alexander McQueen. Mijn collectie bestaat uit lichte kleuren. Deze kleuren hebben mij eigenlijk altijd al aangesproken en passen ook goed bij mijn eigen huidtype.”

De modeshow begint om 19.00 uur. De entree is 8,70 euro inclusief één consumptie. Kaarten zijn online verkrijgbaar via eventbrite.nl, maar ook op de avond zelf aan de kassa.

'

Reacties

article
839278
Studenten Alfa-college organiseren fashionshow
Studenten van de opleiding Specialist mode/maatkleding van het Alfa-college organiseren ter afsluiting van het schooljaar
https://groningen.nieuws.nl/jeugd-en-onderwijs/839278/studenten-alfa-college-organiseren-fashionshow/
2019-06-19T08:50:30+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/06/17161925/Organiserende-studenten-Specialst-modemaatkleding1.jpg
Jeugd en Onderwijs