Opleidingen Laboratoriumtechniek Noorderpoort houden open dag

Foto: © Noorderpoort

ROC Noorderpoort organiseert donderdag 7 februari een open dag Laboratoriumtechniek. De open dag is te bezoeken in de Van Doorenveste op de Zernikecampus in Groningen.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs, ouders/verzorgers en andere geïnteresseerden kunnen kennismaken met 3 mbo-opleidingen Laboratoriumtechniek:

  • Allround laborant (niveau 3) – een allround laborant voert in een laboratorium basismetingen uit om onder andere de kwaliteit en samenstelling van chemische of microbiologische monsters te bepalen;
  • Biologisch-medisch analist (niveau 4) – en biologisch-medisch analist onderzoekt materiaal van mensen, dieren of planten op de aanwezigheid van bijvoorbeeld bacteriën, schimmels of virussen;
  • Chemisch-fysisch analist (niveau 4) – een chemisch-fysisch analist meet met geavanceerde apparatuur de kwaliteit en samenstelling van bijvoorbeeld voedingsmiddelen, water en medicijnen.

Bezoekers van de open dag krijgen inhoudelijke informatie over de opleiding of kunnen terecht voor vragen over onder andere de aanmeldprocedure, studiebegeleiding, stages en de arbeidsmarkt.

Ook presenteren bedrijven, die nauw met de laboratoriumopleidingen samenwerken, zich tijdens de open dag.

De open dag is van 16.00 tot 21.00 uur.

Locatie

Van Doorenveste, Zernikeplein 11 in Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen