Open dagen bij Noorderpoort

Foto: Archief De Redactie

Noorderpoort organiseert op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari de open dagen.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs en hun ouders/verzorgers kunnen informatie inwinnen over onder andere de samenstelling van de opleiding, het aanbod in keuzedelen, internationale aspecten en de mogelijkheden om verzwaarde programma’s te doorlopen.

Ook kunnen leerlingen zich laten informeren over stages (beroepspraktijkvorming) en de aansluiting van opleidingen op de arbeidsmarkt en/of een vervolgstudie op hbo-niveau.

Daarnaast kunnen ze kennismaken met de schoollocatie en met docenten en studenten, waar ze wellicht komend schooljaar mee te maken krijgen.

Sfeer proeven bij Noorderpoort

Om de bezoekers een goed beeld te geven is volop gelegenheid om sfeer te proeven. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals presentaties en rondleidingen door de school.

Ook is er alle ruimte om onder het genot van een hapje en drankje of een kop koffie in gesprek te gaan met docenten en andere medewerkers.

Primeur tijdens de open dagen

Noorderpoort Hotspot, gevestigd in het opvallende oranje gebouw op het Europapark in Groningen, naast het voetbalstadion is voor de eerste keer open tijdens de open dagen. Leerlingen en hun ouders/verzorgers kunnen bij Noorderpoort Hotspot terecht met al hun vragen rondom de studiekeuze, passend onderwijs (vragen over ondersteuning bij leerbelemmeringen, handicap of chronische ziekte), kosten en beroepskeuzetests.

Voor meer informatie: noorderpoort.nl/open-dagen

Reacties

article
770676
Open dagen bij Noorderpoort
Noorderpoort organiseert op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari de open dagen. Leerlingen van het
https://groningen.nieuws.nl/jeugd-en-onderwijs/770676/open-dagen-bij-noorderpoort/
2019-01-25T08:50:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/24155643/Noorderpoort-eigen-foto-redactie.jpg
Jeugd en Onderwijs