Koninklijke erepenning voor Groninger Levenswetenschappen Vereniging Idun

Foto: Google Maps

De Groninger Levenswetenschappen Vereniging Idun (GLV Idun) heeft zaterdag de Koninklijke erepenning uitgereikt gekregen door locoburgemeester Philip Broeksma . De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het honderdjarig bestaan van de vereniging in de Biotoop in Haren.

GLV Idun werd in 1919 opgericht als Groninger Biologen Club door studenten Biologie die meer wilden doen met elkaar buiten de collegebanken. Eerst vonden vooral lezingen van gerenommeerde biologen en excursies plaats. Toen het leden aantal steeg werden er ook sportieve, culturele en sociale activiteiten georganiseerd.

De vereniging is sinds 2006 bekend onder haar huidige naam, na een fusie tussen de Groninger Biologen Club en Studentenvereniging Melior Vita van de opleiding Life Science and Technology (RUG).

Momenteel heeft de vereniging een kleine 1700 leden en 19 commissies. Ongeveer 10 procent van de leden is actief als vrijwilliger binnen de vereniging en verzorgen samen ongeveer 100 activiteiten per jaar. Deze activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden.

Toekennen erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is. De begiftigde vereniging heeft het recht op briefpapier of gedrukte stukken van de onderscheiding in woord en beeld melding te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen