Installatie Koen Schuiling als burgemeester

Foto: Koen Schuiling.

Koen Schuiling wordt maandag 30 september geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Groningen in een bijzondere raadsvergadering.

Schuiling volgt Peter den Oudsten op die vrijdag 27 september afscheid neemt.

Plaatsvervangend raadsvoorzitter Berndt Benjamins zit de bijzondere raadsvergadering voor. Er zijn toespraken van commissaris van de Koning René Paas en locoburgemeester Mattias Gijsbertsen. Gijsbertsen zal de nieuwe burgemeester de ambtsketen omhangen.

Verder zijn er bijdragen van stadshistoricus Beno Hofman en stadsdichter Renée Luth.

Aan het eind van de bijzondere raadsvergadering spreekt Schuiling als nieuwe burgemeester de gemeenteraad toe. Schuiling is op dit moment burgemeester van Den Helder. Eerder was hij raadslid en wethouder in Groningen.

Schuiling zal in de periode na zijn installatie als burgemeester kennismaken met inwoners, instellingen en organisaties in de gemeente.

Installatie volgen via website gemeente

De bijzondere raadsvergadering met de installatie van Schuiling is alleen toegankelijk voor genodigden, onder wie vertegenwoordigers van wijk- en dorpsverenigingen. Dit komt door de capaciteit van de raadzaal van het stadhuis.

De installatie van Schuiling is van 16.30 uur tot ongeveer 17.30 uur en wordt live uitgezonden via de website van de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen