Aanbeveling nieuwe burgemeester van Groningen vanavond bekend

Foto: Gemeente Groningen

De gemeenteraad van Groningen maakt vanavond, maandag 17 juni in een openbare zitting bekend wie de raad aanbeveelt als nieuwe burgemeester van de gemeente Groningen. De aanbevolen kandidaat is de beoogd opvolger van waarnemend burgemeester Peter den Oudsten.

Voorafgaand aan deze openbare zitting is er een besloten zitting waarin de gemeenteraad besluit over de aanbeveling. Deze besloten zitting begint om 20.00 uur.

Aansluitend volgt de openbare zitting waarin de aanbevolen kandidaat bekend wordt gemaakt.

Voor de ambt van burgemeester solliciteerden dertien personen. Onder de sollicitanten waren vijf vrouwen en acht mannen.

Burgemeester den Oudsten bekleedt de functie sinds 2015 en momenteel als waarnemend burgemeester van nieuwe gemeente Groningen.

De aanbeveling van vanavond gaat met een advies van de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken. Dan volgt de benoeming bij Koninklijk Besluit. Dat is wat wordt bedoeld met ‘benoemd door de Kroon’, dat zijn de koning en de minister. De Commissaris van de Koningin beëdigt vervolgens de nieuwe burgemeester van Groningen tijdens een openbare raadsvergadering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen