Nationale Herdenking 4 mei in Haren

Foto: Gemeente Groningen

Per 1 januari fuseerden de gemeenten Haren, Ten Boer en Groningen tot de nieuwe gemeente Groningen. Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei zijn op diverse plekken in Haren Herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd.

Programma

De herdenking bij de begraafplaats ‘Eshof’ aan de Rijksstraatweg begint dit jaar om 17.50 uur. Vervolgens volgt om 18.00 uur een ronde langs en een bloemlegging op de graven van de gevallenen.

In de Nederlands Hervormde kerk aan de Rijksstraatweg is een welkomstwoord door de heer K.D. Drenth. Om 19.45 uur leest vervolgens Jan Wouter Boers, leerling van het Maartenscollege een gedicht en is er muziek door Harmonie ’67.

Het signaal van de Taptoe Infanterie klinkt om 19.59 uur, gevolgd door klokslagen en 2 minuten stilte, aansluitend wordt het Wilhelmus gezongen. De kranslegging bij het monument onder Koraalmuziek door Harmonie ’67 vindt plaats om 20.05 uur namens het gemeentebestuur van Groningen, 4 Mei Comité, Oranjevereniging Haren, Nationale Politie district Groningen, BE zuid-west, Harense basisscholen, Scouting Haren en overige belangstellenden.

Aansluitend is er een herdenkingsbijeenkomst in de Hervormde Kerk met medewerking van Harmonie ’67. Om 21.15 uur eindigen de plechtigheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen