Regentonnen-kortingsactie start tijdens Bloemenjaarmarkt

Het egentonnen-promotieteam deelt op de Bloemenjaarmarkt folders met kortingsbon uit.
Het egentonnen-promotieteam deelt op de Bloemenjaarmarkt folders met kortingsbon uit.
Foto: Gemeente Groningen

Tijdens Bloemenjaarmarkt op Goede Vrijdag 19 april start de gemeente Groningen voor het vierde jaar de Regentonnen-kortingsactie. De gemeente wil met deze actie het gebruik van regenwater aanmoedigen.

Het Regentonnen-promotieteam is aanwezig op de Bloemenjaarmarkt en reikt folders met de kortingsbon uit. Inwoners van de gemeente kunnen met deze bon met € 17,50 korting een regenton naar keuze kopen. Het bedrag wordt direct bij de kassa van de deelnemende winkels in Groningen en Haren verrekend.

Korting

De actie loopt van vrijdag 19 april tot 1 oktober dit jaar. De kortingsbon is opgenomen in een folder die behalve (bij de klantenservice) in de winkels zelf, ook verkrijgbaar is in de bibliotheken, diverse wijkcentra en dorpshuizen en bij de gemeentelijke informatiebalies.

Ook is de folder te downloaden via de gemeentelijke wijk- en dorpsnieuwsbrief van 19 april en via Facebook ‘Operatie Steenbreek Groningen’.

Regen

Jaarlijks valt er gemiddeld 847 mm neerslag in Nederland; dat is 847 liter op één vierkante meter. Met 607 mm neerslag was 2018 een extreem droog jaar.(bron: KNMI). Volgens de gemeente is het erg zinvol om het regenwater dát valt, zoveel mogelijk op te vangen en gebruiken.

Regenwater is schoon en perfect om de planten in de tuin water te geven. Omdat regenwater kalkvrij is, is het ook geschikt voor het wassen van ramen.

De eenvoudigste manier om regenwater op te vangen is in een regenton. De regenton dient met een zogenaamde vulautomaat aan de regenpijp te worden aangesloten.

Gemeente benut ook het regenwater

De gemeente Groningen benut zelf ook regenwater. In alle nieuwe situaties wordt regenwater gescheiden van afvalwater. Ook als het riool wordt vervangen, wordt het systeem aangepast en het regenwater gescheiden afgevoerd.

Het wordt dan zoveel mogelijk opgeslagen en gebruikt in parken en ander groen in de omgeving. In de vijvers zorgt het regenwater voor doorstroming, waardoor de waterkwaliteit verbetert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen