Extra gemeenteraad voor vaststelling profielschets nieuwe burgemeester

Foto: De Redactie

De gemeenteraad stelt vandaag, woensdag 20 maart in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning René Paas de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Hierin staat wat voor soort burgemeester Groningen zoekt als opvolger van Peter den Oudsten.

De zogeheten vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft de concept-profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. In deze commissie zitten vertegenwoordigers van de twaalf politieke partijen in de Groningse gemeenteraad. Het is aan de gemeenteraad om formeel de profielschets vast te stellen.

Inwonersraadpleging

In de profielschets staan de vaardigheden en eigenschappen die de nieuwe burgemeester van de gemeente Groningen moet bezitten. De inwoners hebben via een inwonersraadpleging mee kunnen denken.

Tientallen inwoners hebben dat ook gedaan. De reacties hebben tot een enkele aanpassing en aanvulling op de tekst van de concept-profielschets geleid.

Uit de reacties bleek nadrukkelijk gevraagd worden om een vrouw als nieuwe burgemeester. Zij/hij moet tussen de mensen staan, heeft ruime bestuurlijke ervaring en natuurlijk overwicht en is een energieke doorzetter.

De profielschets gaat als basis dienen voor de sollicitatiegesprekken met kandidaten die de nieuwe burgemeester van Groningen willen worden. De vertrouwenscommissie voert deze gesprekken. Na de vaststelling van de definitieve profielschets vandaag door de gemeenteraad, begint de sollicitatieprocedure voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Groningen.

De extra raadsvergadering begint om 16.30 uur en is te volgen vanaf de publieke tribune of live via groningen.raadsinformatie.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen