Debat over coalitieakkoord GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie

Foto: De Redactie

De wethouders van het nieuwe college van B&W van de gemeente Groningen worden vandaag woensdag 13 februari benoemd. Dit gebeurt tijdens de raadsvergadering waarin de politieke partijen ook het coalitieakkoord van GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie bespreken.

Vorige week presenteerden de vier partijen het coalitieakkoord ‘Gezond, groen, gelukkig Groningen’. Daarin is investeren in leefkwaliteit de rode draad. In steekwoorden: meer groen, meer openbare ruimte, meer werkgelegenheid, minder armoede, goede woningen en voorzieningen. Tegenover deze investeringen staan ook bezuinigingen en lastenverzwaringen.De twaalf politieke partijen debatteren woendagavond over dit coalitieakkoord.

De zeven wethouders van het nieuwe college van burgemeester en wethouders Groningen, Mattias Gijsbertsen (GroenLinks), Roeland van der Schaaf (PvdA), Paul de Rook (D66), Inge Jongman (ChristenUnie), Philip Broeksma (GroenLinks), Carine Bloemhoff (PvdA) en Glimina Chakor (GroenLinks) worden vandaag in de raadsvergadering benoemd.

Verder worden er twee raadsleden geïnstalleerd: Krista Boogaard (PvdA) en Peter Rebergen (ChristenUnie). Dat is omdat de raadsleden Bloemhoff en Jongman in het nieuwe college terechtkomen. Jan Visser (GroenLinks) wordt 27 februari als raadslid geïnstalleerd omdat raadslid Chakor voor GroenLinks wethouder wordt.

In deze raadsvergadering neemt de raad afscheid van wethouder Joost van Keulen (VVD). Hij keert niet terug als wethouder in het nieuwe college. Van Keulen kwam in 2007 in de Groningse gemeenteraad en was sinds 2012 wethouder.

De raadsvergadering begint om 20.00 uur. De vergadering is openbaar en vanaf de publieke tribune of live via groningen.raadsinformatie.nl te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen