Gemeenteraad nieuwe gemeente Groningen geïnstalleerd

Foto: De Redactie

De gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen is woensdagmiddag 2 januari geïnstalleerd. Ook vier wethouders, Paul de Rook (D66), Roeland van der Schaaf (PvdA), Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) en Joost van Keulen (VVD) zijn benoemd.

Tijdens de raadsvergadering werden 44 raadsleden geïnstalleerd. Eén afwezig raadslid wordt eind deze maand geïnstalleerd , meldt de gemeente Groningen. Twaalf politieke partijen leveren 45 raadsleden. Dat zijn 6 raadsleden meer dan in de raad van de oude gemeente Groningen. De vier wethouders waren tot dinsdag 1 januari, wethouders in de oude gemeente Groningen.

Peter den Oudsten, waarnemend burgemeester van Groningen, is sinds 1 januari in z’n eentje het college van burgemeester en wethouders van Groningen. De Rook, Van der Schaaf, Gijsbertsen en Van Keulen zijn nu benoemd als wethouder omdat de formatie van het nieuwe college nog niet is afgerond. Zij handelen alleen noodzakelijke zaken af en voeren geen nieuw beleid uit.

Wanneer de formatie is afgerond, doen de vier wethouders afstand van het wethouderschap als zij niet behoren tot het nieuwe college. Onder leiding van Mattias Gijsbertsen onderhandelen de politieke partijen GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie over een nieuw coalitieakkoord voor een nieuw college van B&W.

De raadsvergadering was de eerste van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen, waarin Groningen, Haren en Ten Boer zijn opgegaan.

Reacties

article
759995
Gemeenteraad nieuwe gemeente Groningen geïnstalleerd
De gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen is woensdagmiddag 2 januari geïnstalleerd. Ook vier wethouders,
https://groningen.nieuws.nl/gemeente/759995/gemeenteraad-nieuwe-gemeente-groningen-geinstalleerd/
2019-01-03T09:00:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/02213153/20181103_124454_resized_1.jpg
Gemeente