Fietsbrug Penningsdijk officieel geopend

nor
nor
Foto: Gemeente Groningen

De fietsbrug over de Penningsdijk is donderdag 20 september officieel geopend door wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen en Paul van der Wijk, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen.

Deze fietsbrug is een onderdeel van de Zernike Route Oost. De fietsbrug is te bereiken vanaf het fietspad door park Selwerd rechtdoor de Paddepoelsterweg op.

De fietsbrug is aangelegd omdat de route langs de achterkant van Nijenborgh 4 is afgesloten vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de Feringa Building.

Zernike Routes

Enkele jaren geleden is in Groningen gestart met de zogenaamde Zernike Routes.
Het doel van deze routes is om de fietsers vanuit de binnenstad richting Zernike Campus en terug te leiden via aantrekkelijke fietsroutes op het gebied van veiligheid, comfort en snelheid.

In de praktijk komt dit neer op goed aangelegde fietspaden met zo weinig mogelijk (scherpe) bochten, verkeerslichten en onoverzichtelijke situaties en oversteken.

Inmiddels zijn er twee Zernike Routes in Groningen: Zernike Route West (via het Jaagpad) en Zernike Route Oost (via Park Selwerd).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen