Wie volgt kinderburgemeester Javano en loco-kinderburgemeester Rosalyn op?

Benoeming eerste kinderburgemeester Javano en wethouder Gijsbertsen.
Benoeming eerste kinderburgemeester Javano en wethouder Gijsbertsen.
Foto: Archief de Redactie

De gemeente Groningen zoekt een nieuwe (loco)-kinderburgemeester voor de periode september 2018 tot en met augustus 2019. Wie wordt de opvolger van kinderburgemeester Javano en loco-kinderburgemeester Rosalyn?

Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in de stad Groningen kunnen zich tot 4 juni 2018 om 12.00 uur aanmelden.

Verkiezing

De verkiezing van de kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester van Groningen wordt voor de tweede keer gehouden. Het is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze te stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de stad.

Javano werd vorig jaar gekozen als eerste kinderburgemeester van Groningen. De eerste loco-kinderburgemeester is Rosalyn. Hun ambtstermijn zit er eind augustus op.

Taken en activiteiten

De kinderburgemeester vergezelt de burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken die belangrijk zijn voor kinderen. Het afgelopen jaar hebben de kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester bijvoorbeeld de koning, koningin en prinsessen begroet tijdens Koningsdag. Andere activiteiten waren: de prijsuitreiking van de 4 Mijl, de opening van een nieuwe speeltuin of bijvoorbeeld stilstaan bij de nationale Dag van de Rechten van het Kind.

Verder is de kinderburgemeester voorzitter van de Raad van Kinderen van Groningen.

Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in Groningen kunnen zich per brief of e-mail aanmelden als kandidaat. Check hiervoor de website: gemeente.groningen.nl/kinderburgemeester en het filmpje: vimeo.com/270152976

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen