Ontwerp Akerkhof definitief vastgesteld

Archief De Redactie
Archief De Redactie
Foto: Gemeente Groningen

Het definitieve ontwerp voor de verblijfsplek bij de Akerk is deze week vastgesteld door het college van B&W. Het betreft een nieuwe, groene stadsruimte met de mogelijkheid om even uit te rusten of kunt genieten van de hectiek van de binnenstad. De losse stoelen, zijn voor iedereen te gebruiken en onderstrepen nog eens het verblijfskarakter.

Het voorlopig ontwerp is op een aantal onderdelen aangepast, meldt de gemeente. Dit betreft allereerst de kleur van de zitrand, dat past nu beter bij de kerk en het grind wordt donkerder van kleur. Daarnaast is besloten de sierlijst die nog als optie was meegenomen weg te laten uit het definitief ontwerp.

Verder is de keuze gemaakt voor losse stoelen en wil het college een nieuw verlichtingsplan laten maken. Het was eerst de bedoeling om verlichting in de bomen te hangen, maar daar is vanaf gezien.

Kleinschalige evenementen

Het college wil verder onderzoeken of rond evenementen in de stad, zoals Sinterklaas, kerst, of Eurosonic Noorderslag, het mogelijk is om op de locatie kleinschalige evenementen te organiseren. De mogelijkheden hiervoor worden verder verkend in overleg met de directe omgeving van het Akerkhof.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het ontwerp, kunnen de werkzaamheden vanaf half september starten. Voor het eind van het jaar moet de nieuwe verblijfsplek klaar zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen