Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra ontvangt geboorteakte

Ambassadeur Pete Hoekstra en burgemeester Peter den Oudsten in de hal van het stadhuis met de zojuist overhandigde geboorteakte.
Ambassadeur Pete Hoekstra en burgemeester Peter den Oudsten in de hal van het stadhuis met de zojuist overhandigde geboorteakte.
Foto: Gemeente Groningen

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra bracht dinsdagmiddag een bezoek aan het Groninger stadhuis.

Ambassadeur Hoekstra geboren in de stad Groningen, ontving uit handen van burgemeester Peter den Oudsten zijn geboorteakte tijdens dit werkbezoek. Hoekstra werd geboren als ‘Cornelis Piet Hoekstra’ geboren in de Stad, maar emigreerde in 1965 met zijn ouders naar Amerika. Daar ging hij verder door het leven als ‘Pete’. Het document ging verloren bij de emigratie.

Burgemeester Den Oudsten toont ambassadeur Pete Hoekstra het beroemde schilderij uit 1920 van Otto Eerelman, De Paardenkeuring op de Grote Markt op de 28ste augustus.
Burgemeester Peter den Oudsten ambassadeur Pete Hoekstra toont vanaf het bordes van het stadhuis op de voortgang van de bouw van het Groninger Forum.

 

Hoekstra is deze week voor een meerdaags werkbezoek in onze provincie. Na afloop van de ceremonie op het Stadhuis reageerde de ambassadeur verheugd op de ceremonie. Hoekstra bedankte voor zijn geboorteakte op twitter. Het was volgens de ambassadeur een ‘speciaal moment’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen