Open Dag NDE Kinderwerktuinen in Groningen

Foto: NDE

De vier kinderwerktuinen van NDE (Natuur en Duurzaamheid Educatie) in de gemeente Groningen houden woensdag 28 juni hun jaarlijkse open dag. Er is deze dag van alles te beleven op de kinderwerktuinen.

Kinderen, ouders en andere belangstellenden kunnen tussen 15.00 en 18.00 uur verschillende activiteiten doen of rondwandelen in verrassende stukjes stadsnatuur. Ook laten kinderen hun tuintje zien aan ouders en andere bezoekers.

Natuur en Duurzaamheid Educatie

Duizenden leerlingen uit de stad Groningen bezoeken de kinderwerktuinen van de afdeling Natuur en Duurzaamheid Educatie (NDE) van de gemeente Groningen voor lessen rond natuur en duurzaamheid. Leerlingen uit groep 6 hebben een eigen tuintje, waarin ze allerlei groenten verbouwen.

Eigen programma

De kinderwerktuinen hebben woensdag 28 juni ieder hun eigen programma:

  • Kinderwerktuin Westpark (Tarralaan 2) – de bijenstal met imker bezoeken, kruidenboter maken en brood bakken;
  • Kinderwerktuin Beijum (Beijumerweg t.o. 19) – plantenlabyrint, kruidenthee drinken en tuinsoep eten, wandelen over het blote voeten pad of de bijenstal bezoeken;
  • Kinderwerktuin Paddepoel (Coronastraat 1) – natuurles met microscopen voor 9- tot 12-jarigen (na inschrijving vooraf bij [email protected])
  • Kinderwerktuin Helpman (Helperpad 1) – slootvissen met een schepnet, kruidenboter maken met zelf geknipte kruiden, broodjes bakken boven het houtvuur.

Kinderwerktuinen

Natuur en Duurzaamheideducatie van de gemeente Groningen is verantwoordelijk voor de kinderwerktuinen. NDE geeft lessen op vier kinderwerktuinen, leent lesmaterialen uit en organiseert excursies en inspiratiebijeenkomsten voor leerkrachten. Kijk op www.ndegroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen