Binnenstadcafé: Concept inrichtingsplan Astraat-Brugstraat-Munnekeholm

Foto: Gemeente Groningen

Woensdag 3 mei organiseert de gemeente Groningen een Binnenstadcafé over het concept inrichtingsplan Astraat-Brugstraat-Munnekeholm in het gemeentekantoor aan het Zuiderdiep.

‘Hoe krijgen voetgangers en fietsers in de Astraat, Brugstraat en Munnekeholm meer ruimte? Hoe komt er een beter verblijfsklimaat en hoe past de inrichting van de openbare ruimte zich daarop aan? en Wat zijn de mogelijkheden als de bussen vanaf september anders gaan rijden?’

Tijdens het Binnenstadcafé wordt het concept inrichtingsplan voor deze omgeving getoond, dat is gemaakt op basis van samenspraak met omwonenden en betrokkenen.

Gele steen

Meest in het oog springend in het concept inrichtingsplan zijn de aanpassingen aan het wegprofiel, meldt de gemeente. In het gebied gaat de gele steen overheersen. Op de langere stukken van de route is in het midden een rijbaan met een breedte van 3,5 meter. Daarnaast is voor drukke momenten een extra ruimte aan beide zijden van een halve meter.

De trottoirs worden een stuk breder dan nu het geval is, waardoor meer ruimte ontstaat voor voetgangers en voor verblijf. Aan de kopse kanten van de straten en bij de brug maken verkeersdeelnemers gebruik van dezelfde ruimte.

Nieuwe stadspleinen

Het conceptplan geeft verder ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe stadspleinen bij de Akerk en de Munnekeholm. Het ontwerp daarvan volgt later dit jaar. Dat gebeurt, net zoals bij Astraat-Brugstraat-Munnekeholm, samen met omwonenden, belanghebbenden en andere geïnteresseerden.

Het college heeft nog geen besluit genomen over het concept inrichtingsplan. Dat gebeurt naar verwachting eind mei. Daarna is de gemeenteraad aan zet, dat zal uiteindelijk uitmonden in een definitief ontwerp voor dit gebied, naar verwachting na de zomer.

Dan kan ook gestart worden met de uitvoering van de plannen, te starten met de Astraat. Begin volgend jaar volgen dan de Brugstraat en de Munnekeholm.

Het Binnenstadcafé is van 14.00 uur tot 21.00 uur.

Locatie

Gemeentekantoor, Zuiderdiep 98 in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen