Opening wijkpark de Groene Long

Foto: Google Maps

Wijkpark de Groene Long in het hart van Beijum wordt deze zaterdag 8 oktober om 11.00 uur officieel geopend door wethouder Mattias Gijsbertsen.

Een klankbordgroep van wijkbewoners heeft in 2010 al het initiatief genomen om het wijkpark rigoureus te verbeteren. Het wijkpark is het resultaat van jarenlange samenwerking tussen bewoners en de gemeente.

Verbeteringen

In 3 fasen zijn verbeteringen aangebracht zoals onder meer het herstellen van fiets- en voetpaden, het aanleggen van een kikkerpoel, meer water en licht, verbeteren van de sociale veiligheid en het zorgen voor ecologische en duurzame plantengroei.

De klankbordgroep is zeer tevreden met het resultaat en de constructieve samenwerking met de gemeente. Het park is voor en door de wijkbewoners met veel enthousiasme heringericht. Bovendien is er rekening gehouden met de toegankelijkheid voor de toekomstige bewoners van het nieuw te bouwen zorgcentrum Innersdijk.

De officiƫle opening is aan het Kettingpad ter hoogte van de Kikkerpoel nabij de Grevingaheerd.

Programma

Het programma start om 11.00 uur met een verrassings-act van de Scoutinggroep De Voerman. Vervolgens zijn er bijdragen van (wijk)wethouder Mattias Gijsbertsen, lid klankbordgroep Theo Smit en ontwerper van het plan Kees van Bohemen, gevolgd door de onthulling van de natuurinformatietafel. Aansluitend is er een wandeling door het park onder leiding van Kees van Bohemen en Klaas van Nierop (stadsecoloog).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen