Groningen woont SLIM opent slimme winkel

Foto: Publiek Domein

De duurzame, rijdende winkel van het energieloket ‘Groningen woont SLIM’ is zaterdag 1 oktober geopend in het centrum van de stad door wethouder Mattias Gijsbertsen.

Stadjers kunnen in de winkel simpel en snel energiebesparende maatregelen aanschaffen. Er wordt ter plekke gekeken wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en wat het oplevert. ‘Groningen woont SLIM’ adviseert stadjers over het financiële deel en welke subsidies van toepassing zijn.

Ruim 4.700 bewoners

‘Groningen woont SLIM’, het energieloket van de gemeente Groningen, helpt sinds 2013 stadjers bij het verduurzamen van hun huis. Al ruim 4.700 bewoners vroegen bij het digitale loket advies over maatregelen, informatie over subsidies en hulp bij offertes aan.

Uit een enquête van ‘Groningen woont SLIM’ onder bewoners blijkt dat veel mensen het verduurzamen van hun huis als een tijdrovende klus zien.

Fysiek loket

Het digitale energieloket heeft nu met de winkel ook een fysiek loket in de stad. Naast energiebesparende maatregelen kan men in de winkel van ‘Groningen woont SLIM’ nu ook direct een offerte aanvragen.

De winkel wordt helemaal zelfvoorzienend, met zonnepanelen en een kleine windmolen wekt de winkel eigen energie op. De winkel kan rijden en staat tussen 1 en 10 oktober op verschillende locaties in de stad. Daarna krijgt de winkel een vaste locatie in de stad.

Groningen Energieneutraal in 2035

Groningen Woont SLIM komt voort uit het gemeentelijke energieprogramma. Groningen wil in 2035 energieneutraal zijn. Het verduurzamen van bestaande woningen is een belangrijk onderdeel hiervan om energieneutraal 2035 te halen. De gemeente wil jaarlijks ongeveer 4.500 woningen verduurzamen naar label C of hoger.

Op www.groningenwoontslim.nl is meer informatie te vinden over maatregelen om woningen energiezuiniger te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen