Expositie ‘Stadsnatuur in beeld’ verlengd

Foto: Gemeente Groningen

De expositie ‘Stadsnatuur in beeld’ bij de gemeente Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep wordt verlengd tot en met vrijdag 11 november.

De gemeente Groningen heeft besloten de expositie, die oorspronkelijk tot 1 oktober zou zijn, te verlengen vanwege de grote belangstelling.

Stadsnatuur

De expositie, die vanaf half juli te bezichtigen is, laat zien hoe enorm divers de stadsnatuur van Groningen is en hoe de natuur zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Daarnaast geeft het een goed beeld van de invloed van het beheer en inrichting.

Wist u dat de blauwe heikikker, de paarse morgenster en de groene glazenmaker (libelle) te zien zijn in de stad Groningen? Dit is uniek omdat deze soorten zelden of niet voorkomen in andere grote steden.

De stadsnatuur is zeven jaar lang door een grote groep van verschillende ecologen op wetenschappelijke wijze gemonitord. Zij hebben metingen gedaan naar wat er allemaal leeft in de stad en waar.

Hierdoor is voor het eerst en compleet beeld gevormd welke soorten planten en beesten er in de stad voorkomen en in welke wijk en buurt ze zich bevinden.

Expositie

De expositie toont verrassende foto’s, overzichtskaarten en gebiedsscores van stadsnatuur tegen. Naast het zevenjarig monitoringsrapport is er ook informatie aanwezig over de resultaten van de monitoring per wijk en zijn er zo’n 40 soorten beesten in opgezette vorm te bewonderen.

Reacties bezoekers:

‘Blij met onze groene stad! Sommige dieren nog nooit gezien in de stad! Dit geeft me enorm veel inspiratie! Mooie opgezette beesten! Stel je eens voor dat dit er allemaal niet was! Interessante expositie! Mooie foto’s! Leuk om te weten in welke buurt en wijk bepaalde dieren en planten voorkomen!’

Locatie:

De expositie is verlengd tot en met vrijdag 11 november en te bezichtigen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bij de gemeente Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep 98.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen