Gewijzigde openingstijden afvalbrengstations in Groningen

Foto: Google Maps

De twee afvalbrengstations in de stad krijgen vanaf zaterdag 3 september gewijzigde openingstijden. Daarmee sluiten de openingstijden op die dag beter aan op de bezoekersstroom.

Het gaat om de afvalbrengstations aan de Duinkerkenstraat 99 en de Electronstraat 2, meldt de gemeente Groningen. Zij gaan op zaterdag een uur eerder open en ook een uur eerder dicht. Dit houdt in dat de afvalbrengstations op zaterdag zijn geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Inzameling grondstoffen

Jaarlijks bezoeken rond de 100.000 mensen de afvalbrengstations en wordt zo’n 17.000.000 kilo afval gescheiden ingezameld.

Elk afvalbrengstation kent 21 afvalstromen waaronder hout, bouw- en sloopafval, metalen, groenafval, papier, matrassen, tapijten en asbest.
Een groot deel van het ingezamelde afval wordt opnieuw ingezet als grondstof voor de productie van glas, papier, gips, karton, spaanplaat, compost, granulaat en kunststoffen.

Gratis grofvuil afleveren

Afval dat te groot is voor een ondergrondse container, een vuilniszak of de groene of grijze container kan vier keer per jaar gratis worden afgeleverd bij een van de twee afvalbrengstations. Het afvalbrengstation Woldjerspoor is gevestigd aan de Duinkerkenstraat 99. Afvalbrengstation Vinkhuizen Zuid aan de Electronstraat 2.

Openingstijden vanaf september 2016

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 16.30 uur voor Woldjerspoor;
  • Maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur voor Vinkhuizen;
  • Zaterdag, voor beide afvalbrengstations van 10.00 uur tot 15.00 uur;
  • Zondag gesloten.

De gewijzigde opening op zaterdag is één van de acties uit het Afvalbeheerplan 2016-2020, dat de gemeenteraad vorig jaar vaststelde.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen