Nieuwe fietsvakken in de Oosterstraat in Groningen

Foto: De Redactie

In de Oosterstraat heeft de gemeente nieuwe permanente fietsvakken aangelegd. De nieuwe vakken vervangen de tijdelijke vakken en de oude fietsenrekken in deze straat, met uitzondering van die ter hoogte van de Jumbo.

De locaties van deze stallingsvakken zijn in nauw overleg met de winkeliersvereniging Oosterstraat uitgezocht en tijdens een inloopmarkt met de bewoners en ondernemers besproken op woensdag 8 juni.

Daarnaast hebben de ondernemers nieuwe zitbankjes en houten borden met informatie over de Oosterstraat laten plaatsen bij de herinrichting.

Kortparkeerders

Fietsvakken zijn in het bijzonder geschikt voor kortparkeerders die boodschappen doen en hun fiets dichtbij hun bestemming willen stallen. Ze nemen minder ruimte in op straat en nodigen minder uit om fietsen langdurig te laten staan.

Feestelijke heropening

De winkeliersvereniging Oosterstraat zorgt op zaterdag 25 juni aanstaande met een kleine braderie en muziek voor een feestelijke heropening van de straat.

Wethouder Roeland van der Schaaf onthult zaterdag om 13.30 uur als onderdeel van deze heropening de nieuwe zitbankjes en de informatieborden.

Om gebruik te kunnen maken van een fietsvak is een goede fietsenstander nodig. De gemeente deelt deze zaterdag gratis fietsenstanders uit om de fietsvakken te promoten. Medewerkers van WerkPro zijn aanwezig om de standers ter plekke gratis te monteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen