Open Huiskamer op de Grote Markt: Stadsbeheer geeft uitleg over werkzaamheden

Foto: Gemeente Groningen

De Grote Markt is vernieuwd. “Maar hoe wordt het plein schoongehouden? Welke innovaties zitten er onder de grond? En hoe wordt de openbare ruimte eigenlijk beheerd?” Medewerkers van Stadsbeheer geven zaterdag 15 juni uitleg op de Grote Markt tijdens de Open Huiskamer.

Veel beheerauto’s staan zaterdag op het plein, er zijn informatiekramen en activiteiten.

Bezoekers mogen deze zaterdag in een hoogwerker voor een mooi uitzicht op de Grote Markt. Ze kunnen kijken in de glaswagen en zien dat wit en donker glas echt gescheiden worden. Er is een schaftkeet die normaal in de verschillende wijken staat. Er is een boot die wordt gebruikt voor maaiwerkzaamheden. Er zijn auto’s op waterstof, een vuilniswagen en kolkenzuiger. Niet alleen auto’s waarmee Stadsbeheer nu beheert zijn te zien, ook een oude vuilniswagen uit 1961 staat op de Grote Markt.

Grijpertjesrace

Naast het wagenpark is er een informatiemarkt en zijn er activiteiten. Bezoekers die meer willen weten over aanstaande veranderingen in het beheer van de openbare ruimte of misschien bij Stadsbeheer willen werken, kunnen terecht bij een van de kramen.

Om 12.30 uur, 13.30 uur en 14.30 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen aan de rondleiding De nieuwe Grote Markt is klaar. Om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur is er een rondleiding in de Martinitoren. Voor kinderen is er een speurtocht (t/m 10 jaar). En voor iedereen die wil is er een grijpertjesrace. Wie weet als snelste zwerfvuil op een parcours met grijper te verzamelen?

Tot slot zijn er optredens van straatmuzikant Moti en kunnen bezoekers op zoek gaan naar een weesfiets in een vol fietsenrek.

De gemeente organiseert deze Open Huiskamer om inwoners te informeren en betrekken bij het beheer van de openbare ruimte. Tegelijkertijd werkt de gemeente aan een nieuwe strategie voor het beheer van de openbare ruimte. Op de Grote Markt kunnen inwoners alvast ontdekken welke richting het opgaat. De nieuwe strategie wordt begin volgend jaar in de gemeenteraad besproken.

De activiteiten zijn van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Het volledige programma is te vinden op gemeente.groningen.nl/open-huiskamer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen