Woningbehoefteonderzoek in regio Groningen-Assen

Foto: De Redactie

In de regio-Assen wordt een woningbehoefteonderzoek gehouden. Deze maand ontvangen ruim zeventigduizend gezinnen in de regio Groningen-Assen een uitnodiging om deel te nemen aan dit onderzoek.

Er zijn te weinig aan woningen. In Nederland moeten er 900.000 woningen worden gebouwd. Het liefst vóór 2030. In de regio Groningen-Assen is er veel vraag naar betaalbare huizen. Degenen die starten met het zoeken naar een woning komen er bijvoorbeeld lastig tussen. Of ouderen kunnen niet in het dorp blijven waar ze al hun hele leven zo prettig wonen.

Het onderzoek richt zich op vragen over hoeveel woningen er dan precies moeten worden gebouwd en waar en wat voor woningen dat moeten zijn.

Inhoud onderzoek

In het onderzoek worden vragen gesteld over hoe het wonen in de wijken en dorpen wordt ervaren. En waar behoefte aan is op de woningmarkt. De resultaten worden gebruikt om nieuw woonbeleid te maken. Daarin wordt bijvoorbeeld afgesproken hoeveel en welke soort woningen de eerste jaren moeten worden gebouwd of welke aanpassingen en verbeteringen in de omgeving van de woning wenselijk zijn.

De woonbeleving en wensen van inwoners zijn volgens de gemeente Assen erg belangrijk om daarbij goede keuzes te maken.

Mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen maar toch willen meedoen aan het onderzoek kunnen de vragenlijst invullen door de link: companen.nl/onderzoek/gaopen Voor jongeren die thuis wonen en op zichzelf willen gaan wonen is er een aparte vragenlijst.

Samenwerking

De gemeenten Groningen, Assen, Tynaarlo, Het Hogeland, Noordenveld, Westerkwartier Midden-Groningen, de provincies Groningen en Drenthe en alle woningcorporaties werken samen aan dit onderzoek. Tussen april en juni van 2024 worden de resultaten bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen