Inloopbijeenkomst vervanging Gerrit Krolbrug en verbinding Oosterhamrikzone

Foto: Publiek Domein

Een inloopbijeenkomst over de voortgang van de plannen over vervanging van de Gerrit Krolbrug en de verbinding in de Oosterhamrikzone vindt plaats op dinsdag 10 mei in Woonservicecentrum Oosterparkheem.

De provincie en de gemeente Groningen werken samen voor de vervanging van de Gerrit Krolbrug en de verbinding in de Oosterhamrikzone. De provincie neemt het voortouw bij de vervanging van de Gerrit Krolbrug, de gemeente bij de nieuwe verbinding in de Oosterhamrikzone.

Extra autoverbinding ring Oost

De provincie presenteert een voorkeursvariant voor de vervanging van de Gerrit Krolbrug. De gemeente heeft nader onderzoek gedaan naar de nieuwe verbinding in de Oosterhamrikzone.

Uit het onderzoek blijkt dat een extra autoverbinding met Ring Oost noodzakelijk is om de Korrewegwijk, de Oosterparkwijk, Binnenstad Oost en het UMCG in de toekomst bereikbaar te houden. De gemeente laat zien welke kansen en effecten deze extra autoverbinding voor de wijk en de buurt kunnen opleveren.

Tijdens de inloopbijeenkomst worden Stadjers gevraagd naar hun bevindingen en suggesties.

Verbetering hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

Rijkswaterstaat en de provincies Groningen en Friesland werken samen aan de verbetering van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. In de toekomst moeten grotere, langere en hogere schepen gebruik kunnen maken van deze vaarweg. Het Van Starkenborghkanaal en de bijbehorende bruggen zijn onderdeel van deze verbetering, zo ook de Gerrit Krolbrug.

Deze bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 20.00 uur

Locatie:
Woonservicecentrum Oosterparkheem, Merelstraat 100 in Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen