Duurzame, betaalbare warmte voor Stadjers in Noord-West

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen wil doorgaan met het project ‘Warmtenet Noordwest’, waarbij aan meer dan 10.000 huishoudens duurzame, betaalbare en lokale warmte kan worden geleverd.

Hiertoe wordt de gemeenteraad gevraagd 7 miljoen euro te investeren in de nutsonderneming WarmteStad die het warmtenet, gevoed door een geothermische bron, gaat aanleggen. De warmte wordt geleverd door heet water uit de diepe ondergrond, een duurzame energiebron.

Jaarlijks kan 19.800 ton CO2 bespaard worden.

Het warmtenet is een project van WarmteStad, het gezamenlijke duurzame nutsbedrijf van gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen.

Het is de bedoeling om begin 2018 de eerste warmte te leveren aan vooral woningen in Paddepoel en Selwerd en aan kennisinstellingen op Zernike.

Het realiseren, beheren, onderhouden en exploiteren van de geothermische bron en het warmtenet doet de gemeente niet zelf. Daarvoor richt het de publieke onderneming Warmtenet Noordwest BV op. WarmteStad BV neemt in Warmtenet Noordwest BV een meerderheidsbelang.

Zowel de Raad van Commissarissen van het Waterbedrijf Groningen als de gemeenteraad moeten de investering nog goedkeuren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen