Eerste ANWB pop-up kinderfietsenwinkel in Groningen

Gemeente groningen en ANWB zamelen kinderfietsen in voor minima
Gemeente groningen en ANWB zamelen kinderfietsen in voor minima
Foto: Henk Tammens

Op feestelijke wijze werd maandag 18 april om 13.00 uur een pop-up kinderfietsenwinkel in de vorm van een container op de Vismarkt. Het bijzondere aan deze winkel is dat de bezoeker er geen fiets kan kopen, maar wel één kan doneren.

De opening vond plaats door wethouder Mattias Gijsbertsen van Armoedebeleid en Araya Sumter van ANWB.

Alle fietsen gaan naar het ANWB Kinderfietsenplan en komen terecht bij kinderen uit gezinnen in Groningen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Leerlingen van de St. Michaëlschool kwamen langs tijdens de opening en doneerden de eerste fietsen.

Eén op de vijf kinderen in de stad groeit op in armoede, blijkt uit onderzoek van de gemeente. Daarom is Groningen de eerste stad waar de pop-up Kinderfietsenwinkel van de ANWB zijn deuren opent.

De gemeente wil graag dat alle kinderen kunnen meedoen en een fiets hebben om van school, zwembad, sportvereniging of gewoon in de wijk te kunnen fietsen.

De inzamelactie op de Vismarkt duurt tot en met zaterdag 23 april. Er zijn elke dag leuke dingen te doen bij de kinderfietsenwinkel gedurende de actie, zoals een wedstrijd fietsbanden plakken en BMX demo’s. Ook is er een Streetwise fietsparcours en kinderen kunnen een fietsbel ‘pimpen’ voor hun eigen fiets of de bel doneren aan de gedoneerde fietsen in de actieweek.

De openingstijden van de Kinderfietsenwinkel zijn:

  • maandag van 13.00 – 18.00 uur
  • dinsdag van 10.00 – 18.00 uur
  • woensdag van 10.00 – 18.00 uur
  • donderdag van 10.00 – 21.00 uur
  • vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
  • zaterdag van 10.00 – 17.00 uur

De pop-up store in de vorm van een container staat aan de kop van de Vismarkt, aan de kant richting de Grote Markt.

Deze actie sluit aan op de succesvolle inzamelingsactie rond Kerst, waarbij ruim 200 kinderfietsen verzameld werden door de gemeente Groningen in samenwerking met het bedrijfsleven, bewoners en maatschappelijk betrokken organisaties.

Voor meer informatie: www.anwb.nl/kinderfietsenplan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen