Internationaal softwarebedrijf voor filmindustrie naar Groningen

Foto: CC BY- SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

Het bedrijf MACCS International, wereldleider op het gebied van filmdistributie-software, vestigt zich in Villa Gelria aan de Verlengde Hereweg in Groningen.

MACCS International verleent diensten en ontwikkelt software voor de filmdistributie-industrie, zoals bijvoorbeeld datasystemen voor boekingen en distributie en verrekening van filmlicenties wereldwijd. Het bedrijf is actief in 45 landen. Diverse grote internationale filmmaatschappijen, zoals Warner Bros. en Paramount, behoren tot de klantenkring van MACCS.

Het pand ‘Villa Gelria’ en het park er omheen zijn rijksmonumenten. Beiden worden zoveel mogelijk in oude staat herstellen. Het is een uitstekende ontvangstlocatie voor klanten die vanuit de hele wereld naar Groningen komen, volgens Peter Doorlag van MACCS.

Wethouder Joost van Keulen van Economische Zaken is blij met de komst van MACCS naar Groningen: “Dit is een boost voor de creatieve industrie”. Het bedrijf verwacht de komende jaren groei en zoekt aansluiting bij de sterke IT- en creatieve sector in Groningen.

Het bedrijf is nu nog gevestigd in het Drentse Ubbena. De komende jaren verwacht het bedrijf dat nu werk biedt aan 45 mensen verder uit te groeien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen