Ontwerp nieuwbouw IKC Rummerinkhof in Haren bekend

Ontwerp nieuw IKC Rummerkinkhof.
Ontwerp nieuw IKC Rummerkinkhof.
Foto: BDG Architecten

Het ontwerp voor de nieuwbouw van IKC Rummerinkhof in Haren is dinsdag bekend gemaakt door de gemeente. Uit een selectie van vier architecten heeft de gemeente Groningen samen met het schoolbestuur, kinderopvang en Sport050 gekozen voor het ontwerp van BDG Architecten.

De ontwikkelingen rondom de nieuwbouw is met de keuze voor de architect en het ontwerp weer een stapje dichterbij, aldus de gemeente.

Het schetsontwerp krijgt over materiaalkeuze, kleurgebruik en inrichting van de buitenruimte in de komende maanden nog een verdere uitwerking. Het ontwerp, inclusief het totale plan met de aanpassingen in de omgeving, zal naar verwachting begin volgend jaar ter goedkeuring aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

De gemeente Groningen investeert de komende jaren miljoenen euro’s om de schoolgebouwen in de gemeente een stevige kwaliteitsimpuls te geven. Ook in Haren worden verschillende scholen aangepakt.

Ontwerp

Het schetsontwerp van BDG Architecten omvat nieuwbouw voor de Brinkschool, Stichting Kinderopvang Haren en een gymzaal van Sport050. Een landschapsarchitect heeft de buitenruimte, inclusief de doorsteek tussen beide scholen, ontworpen. Opvallend element is het grote dakterras wat de buitenruimte aanzienlijk vergroot. Er is een herkenbare hoofdentree, maar daarnaast zijn er verschillende neveningangen, zodat kinderen per unit naar binnen kunnen en het gebouw flexibel te gebruiken is.

Omwonenden

In februari hebben omwonenden informatie ontvangen over de nieuwbouwplannen van zowel het IKC Rummerinkhof, als de naastgelegen Peter Petersenschool en over de voorgenomen plannen rondom herinrichting van het verkeer. Het is volgens de gemeente de bedoeling om vlak na de zomervakantie een bijeenkomst te organiseren waarbij het totale plaatje rondom de nieuwbouw en de veranderingen in de woonomgeving gepresenteerd en besproken worden.

Start bouw

Na goedkeuring van de gemeenteraad volgt een traject van een Europese aanbesteding om een aannemer te selecteren. De verwachting is dat de nieuwbouw in de tweede helft van 2022 kan beginnen. De bouw duurt ongeveer één jaar. Als alles volgens planning verloopt, dan is eind 2023 de nieuwbouw gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen