Oosterparkwijk krijgt eigen Michi-Noeki

Impressie Michi-Noeki.
Foto: Gemeente Groningen

De Oosterparkwijk krijgt een eigen Michi-Noeki. Dat is een laagdrempelige plek voor bewoners, die daar even naar het toilet kunnen, een kopje koffie kunnen drinken, een luisterend oor ontvangen en mensen uit de buurt tegenkomen.

Het college van B&W wil de Michi-Noeki op het Wielewaalplein realiseren.

Michi-Noeki is geïnspireerd op de Michi No-Eki’s uit Japan. Dat zijn halteplaatsen die zorgen voor toevallige ontmoetingen tussen wijkbewoners. Die ontmoetingen vergroten het welzijn van mensen in de wijk en gaan eenzaamheid tegen.

Het college wil ook graag dat er Michi-Noeki’s in de Siebe Jan Boumaschool, bij het Linnaeusplein en bij de Paradijsvogelstraat komen. Zo ontstaat er een netwerk van halteplaatsen waartussen wijkbewoners zich kunnen bewegen. Na anderhalf jaar bekijkt de gemeente op basis van onderzoek welke toegevoegde waarde een Michi-Noeki heeft in de wijk.

Naast de Michi-Noeki krijgt ook familiezaak Knollema een nieuwe plek op het Wielewaalplein. Knollema kon niet blijven op de plek waar deze zat, door de uitbreiding van de Lidl. De buurtwinkel vormt al vijftig jaar een vast onderdeel in het straatbeeld aan het Wielewaalplein.

Als de raad met het voorstel instemt, dan wordt de Michi-Noeki bekostigd uit geld van de Regiodeal Groningen Noord (144.000 euro). De bedoeling is dat de eerste Michi-Noeki deze zomer opengaat.

Het beheer en onderhoud van de Michi-Noeki en Knollema wordt gedaan door Stichting WerkPro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen